Volgers

maandag 30 december 2013

Van 2013 naar 2014...

Rond oud en nieuw is er altijd een lied dat mij meer dan anders bezig houdt;

Wat de toekomst brengen moge, Mij geleidt des Heeren hand; moedig sla ik dus de oogen naar het onbekende land. Leer mij volgen zonder vragen; Vader, wat Gij doet is goed! Leer mij slechts het heden dragen met een rustig kalmen moed!

 

Een prachtig lied, wat de toekomst ons brengt, we weten het niet wat we nu wel weten is dat er veel gaat veranderen op het werk van mijn man en mij, we krijgen beiden te maken met bezuinigingen, 2014 wordt een spannend jaar maar we mogen het vertrouwen hebben, de inhoud van dit lied; het geeft me toch een bepaalde rust.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Het haken heeft me de laatste dagen goed bezig gehouden, wat is dat toch ook leuk;
 Leuke hoesjes haken voor papieren zakdoekjes
 
Glazen potjes opfleuren met haakkatoen en leuk lintje eromheen
 En in het inloophuis zijn we gestart met het haken van vierkantjes om daar later kussens van te maken en als het virus zich verder verspreid mogelijk nog een mooi plaid haken

Tja,
 
 en zo breien we een eind aan het jaar 2013
 
Haken we het jaar 2014 aan
 Vilten we het jaar 2014 door
 En quilten we gezellig verder in het jaar 2014

Allemaal een hele fijne jaarwisseling toegewenst en veel vertrouwen in het nieuwe jaar!

Lieve groet van mij!
X Ida

maandag 23 december 2013

Haken

Ik heb iets nieuws ontdekt, haken......
Ben begonnen met een eenvoudig patroontje, sterretjes. De eerste was niet mooi, de tweede werd beter en de derde ging de goed kant op.....aldoende leert men.


Merry christmas wensen
 Ik wens iedereen hele fijne, gezellige, warme kerstdagen toe!
Lieve groet van mij!

woensdag 11 december 2013

Vandaag....

Vandaag heb ik een vrije dag, en ik had maar één afspraak...........met mezelf!

Het huis gezellig in kerstsfeer brengen, cd met kerstmuziek aangezet
 Een mooi verlichte vilten kerstster tussen de verlichte bomen
 Kachel aan, schouw versieren met guirlande, kaarsen en verlichting
 Boompje en glazen kerstballen in de vensterbank
 Beetje sneeuw gecreërd
 De ster opgehangen, eigenlijk al te laat, hij had al vanaf eerste advent moeten hangen, we zitten inmiddels al in de tweede adventsweek. Afgelopen nacht heeft het hier gevroren, de malusappeltjes die aan de boom (achter de ster) hangen zijn zacht geworden en worden nu opgegeten door de vogels, zo'n mooi gezicht.
 Je zou het te midden van alle glitter en lekkernijen bijna vergeten, 
maar ons kerstfeest gaat over Jezus.
Meer dan wie ook heeft hij zijn stempel op de geschiedenis gezet. 
Kerstliedjes gaan over ‘vrede op aarde’. Kerstkaarten wensen je vrede toe, families verlangen ernaar, maar het nieuws confronteert ons ermee dat het nooit lang duurt.
Kerst is vrede.
Zo heeft God het inderdaad bedoeld.


 Leve groet van mij!donderdag 5 december 2013

HD Tas en pietjes broche

Vandaag gezellig een dagje bij mijn moeder geweest, gisteren heb ik de laatste hand aan de HD Tas gelegd en vol trots liet ik hem aan haar zien, vol bewondering werd de tas bekeken en 'goegekeurd' haha, waarna mijn moeder zei, die moet je op je weblog zetten, hij is zo mooi! Nou bij deze dan:
 Samen met mijn HD-vriendinnen zijn we een paar keer bijelkaar geweest, bepakt en bezakt met naaimachine en toebehoren om 'even' een tas te naaien, dat even duurde iets langer, er zit meer werk aan dan je in eerste instantie denkt.
 Maar goed, hij is af en ik ben er superblij mee!
 Morgenmiddag sinterklaas feest op mijn werk, vanavond heb ik nog even een pietenbroche gemaakt voor de vrijwilligers.

Voor iedereen een heel fijn en gezellige pakjesavond gewenst!
Lieve groet van mij!

Hij komt de lieve goede Sint

zondag 1 december 2013

Eerste Advenstzondag

Vandaag is het eerste advent.
Advent is in het christendom de benaming voor de aanloopperiode naar kerst. De naam advent komt van het latijnse woord adventus, dat komst betekent. In de adventsperiode bereiden christenen zich voor op het kerstfeest, wordt de geboorte van Jezus herdacht en zijn wederkomst verwacht.
Het liturgische jaar begint met de advent. Eenvoudig gerekend begint de advent vier zondagen voor Kerstmis. De advent begint altijd op de zondag die valt tussen 27 novmeber en 3 december en eindigt op 24 december bij het avondgebed. Hierdoor is de lengte van de adventsperiode verschillend, maar telt wel altijd 4 zondagen.
Gisteren heb ik de boom in het halletje op mijn werk neergezet.
De stoomboot en de zak van sinterklaas zijn "verhuisd" naar de brasserie, want tja, donderdagmiddag vieren we eerst nog het sinterklaasfeest.
7k4k
Het werken aan de adventsboom was een prachtig project, ik had het patroon aan de vrijwilligers laten zien en uitgelegd wat mijn bedoeling was, zonder hun enthousiasme had ik het ook niet kunnen redden. Dus bij deze een heel hartelijk dankjewel aan; 
Harmen, Pea, Ans en Jennie!

Thuis alles even goed nagekeken
 overal een lusje aan?


 Zo mooi, hoe alles bedacht is, het ontwerp is al een prachtig idee van Gera van atelier Septemberspring. Je moet er maar opkomen, echt knap!
 Maar ook prachtig mooi hoe oude handen dit in elkaar hebben genaaid, de één met vaste hand, de ander meer bibberig, grote steken, kleine steken, goed kunnen zien en minder goed kunnen zien, en dan zo ontzettend mooi als geheel. 
Zie je het verschil?
 De ornamenten, cijfers en sterretjes zijn geknipt door de ouderen, geplakt door vrijwilligers en ik heb de details geborduurd.
 Prachtige plaatjes
 En daar staat onze trots, te pronken in het halletje van ons nieuwe woonzorgcentrum.

 Twee heren gaan de kalender bijhouden, één van deze heren was bang dat hij het zou vergeten, nu heeft de buurman beloofd om te helpen, zodat ze er samen aan zullen denken. "Komt allemaal goed hoor Ida, dat zul je zien" ;-)
 Het was een heel mooi project om aan te werken en ik ben er ook reuze trots op dat het ons met elkaar gelukt is.

Lieve groet van mij!