Volgers

vrijdag 29 november 2013

Sinterklaas 2013

De ornamenten voor de advents-kalender-boom zijn allemaal klaar, zaterdag zet ik de boom klaar in het halletje op mijn werk, foto's volgen nog.

Eerst wil ik jullie even de foto's laten zien van wat er nu in het halletje staat en wat ik thuis heb staan:
Hierboven de foto's van mijn werk.

En hieronder de foto's thuis:Fijn sinterklaasfeest allemaal!

Lieve groet van mij!

woensdag 20 november 2013

Vereniging Creatief

Afgelopen maandagmiddag was het weer zover, vereniging creatief ging weer creatief aan de gang met de adventsboomkalender!
 Eerst koffie/thee drinken en dan komen de spullen op tafel.......gezellig!
 De vereniging creatief bestaat uit, 8 leden: één heer en 7 dames, daarnaast zijn er vier vrijwilligers: één heer en drie dames, die ons helpen op deze middagen nu we aan de adventsboom werken. En ik? Ik huppel daar wat tussendoor ;-)
De afbeeldingen zijn geknipt en nu gaan we de details van de figuren borduren, het plakken met dubbelzijdig plakband is een succes, ik kreeg de tip (nog bedankt!) dat er speciale lijm voor vilt in de handel is, maar het vilt was inmiddels al vastgeplakt en werkt ook prima dus heb ik het maar zo gelaten.
Cijfers en sterren zijn geknipt...
 De lintjes worden op maat geknipt, tja en dan worden we wel heel nieuwsgierig hoe het er uit gaat zien. Even "proef hangen", het zijn er maar twee, maar o, wat zijn we er trots op, en het staat zo ontzettend mooi op die groene boom.

Het is een prachtig project om met ouderen te maken, echt een aanrader! 

Dit komt mede door de vrijwilligers die ook enthousiast meewerken. Eén van de vrijwilligsters heeft 7 ornamenten mee naar huis genomen om ze alvast te festonneren, want 1 december schiet al op vanmiddag lagen ze al kant en klaar op mijn bureau.

Ook de ouderen beleven er plezier aan, de dames werken er graag aan mee door de rondjes vast te festonneren, "wel met dezelfde kleur hoor Ida, want dan heb je een mooi geheel" De ene heer in ons midden, heeft veel geknipt en laat het naaiwerk aan de dames over, maar ziet het wel zitten om straks iedere dag, de cijfers om te draaien. Eén van de dames heeft ook 8 ornamenten mee naar huis genomen om ze thuis verder af te maken. Ik heb de rest mee en heb goede hoop dat we het gaan redden voor 1 december.

Afgelopen maandag was één van de dames niet aanwezig, ze voelde zich niet lekker en bleef liever thuis, een kwartier voordat we stopten, kwam mevrouw nog even langs. 
"Ik was toch even nieuwsgierig hoever jullie nu zijn met de adventsboom" 
Leuk he?

Wordt vervolgd....

Lieve groet van mij!
donderdag 14 november 2013

Adventskalender Boom

Samen met vrijwilligers en de bewoners ben ik begonnen aan de adventskalender boom van septemberspring, het is hard werken, want 1 december komt al dichter bij.
 Er is driftig geknipt door de bewoners en de kleuren vilt worden uitgezocht en tussendoor drinken we lekker koffie en thee.
 Eén van de vrijwilligers is timmerman geweest van beroep en deze kwaliteiten bezit hij nog steeds, de boom is te downloaden bij deze site; 
http://www.septemberspring.nl/Gratis%20patronen1.html
De stof is eromheen gespannen en met een nietmachine vast gezet, strakker kan het bijna niet haha. De lijnen worden uitgezet (kleermakerskrijt) en de 'proef'rondjes worden vast neergelegd
 Dit alles onder het toeziend oog van Dhr. G. die het toch wel een hele mooie kerstboom vind worden. Zoiets moois koop je niet op de markt, aldus dhr.
 Ondertussen zijn de rondjes allemaal geknipt en beginnen de dames de 
afbeeldingen te knippen
 Zo gezellig al die spullen op de tafel, gezellig babbelen, kopje koffie drinken en tadaa, de eerste afbeeldingen zijn zichtbaar.
 We hebben besloten om de afbeeldingen niet te festonneren maar te plakken met dun dubbelzijdig plakband, het is voor de ouderen een (pijnlijke) belasting op de vingers en handen om zoveel te knippen en te naaien. Wordt vervolgd....

Lieve groet van mij!zondag 3 november 2013

Workshop!


 Mijn schoonzus vroeg of ik een workshop wilde geven. Eén van haar collega's was 12 1/2 jaar in dienst en ze wilden iets creatiefs met vilt gaan doen met elkaar.
 Nou daar had ik wel zin in, samen hebben we wat voorbeelden gemaakt, een muis speldenkussen, een lieveheersbeestje speldenkussen en een naaldenmapje in de vorm van een aardbei. Het grappige hiervan is, dat niemand deze voorbeelden heeft gemaakt, er werd gekozen voor een bloem en een uiltje of iets zelf bedacht.
 Viltlapjes in allerlei kleuren.
 Alle 14 dames rondom de tafel.

 Eén van de collega's, was thuis ook al creatief met vilt bezig geweest, een prachtige Ernie eierwarmer.
 Hier wordt hard gewerkt...
 Knippen en naaien
 Bloemen en uiltjes.
 Er werd gewerkt en gepraat en gelachen en er was een gezellige sfeer. Hoe mooi is dat!
Eén van de collega's bedacht om een broodje hamburger, compleet met blaadje sla en tomaat te gaan maken, zonder patroon, zo uit haar hoofd. Dan ben je echt een kunstenaar!

 Het was een reuze gezellige middag, met een mooi resultaat, 
want praten en werken gaat bij deze dames heel erg goed.
 Allemaal met en mooie bloem op.

Gezellig in gesprek, en ondertussen aan het werk met mooie bloemen.
 Zelfs een brillenkoker is bekleed met vilt.

 Ook de jubilaris zelf is zeer creatief aan de gang gegaan, het wordt een speldenkussen in de vorm van een bloem met een bloem erop.
Een hele gezellig middag, die weer veel te snel voor bij ging.

Hennie en collega's; Bedankt voor jullie gift en prachtig boeket!
Ik vond het reuze gezellig!

Lieve groet van mij!