Volgers

vrijdag 25 januari 2013

Wat ben ik aan het doen?

Momenteel kijk ik naar de toertocht op het ijsselmeer bij Elburg, het is een prachtig gezicht. En ondertussen geniet ik, lekker warm bij de kachel, 
ook van andere dingen zoals;
Een deel van mijn kerstpakket, deze boeken heb ik mogen bestellen. 
Lieve zus, herken je het boek links? We hebben er ooit samen in zitten kijken en besloten het niet te kopen omdat het luxe zou zijn, maar nu kwam ik hem tegen en hoefde er niet lang over na te denken! Ik neem hem binnenkort mee als ik bij je kom, kunnen we weer samen smullen ;-)
En ik geniet van dit; Sun bonnet sue, het zit al heel lang in mijn hoofd, op internet keek ik er steeds naar en laatst had ik bij Anja; http://anjaisweerbezig.blogspot.nl/ van die mooie lapjes stof gewonnen met een give away. Het past zo mooi bijelkaar, ik heb het geknipt en op de lapjes gelegd, de hoedjes zijn van vilt en krijgen een lief kantje.
Maar......
Ik mag er pas mee verder als dit klaar is;
Links het kompaslopertje, volgende week wordt het geshandwiched en kan ik gaan quilten en rechts, de tafelloper, deze moet ik verder quilten. En zo ben ik heel erg streng voor mezelf, want alles is leuk maar niets komt af. Ik doe niet aan goede voornemens, want daar hou ik me toch niet aan...nee, ik heb gewoon een strenge aanpak nodig!
Januari is alweer bijna op zijn end, het quilthuisje is gevuld met een miniquilt, de sneeuwpop. Nu gauw met februari beginnen...
Ik kwam erachter dat december er nooit heeft gehangen, hoezo de tijd vliegt? Dus van november gingen we over in januari, het moet toch niet gekker worden.
 ~~~~~~~~
Tot slot nog even een leuk nieuwtje, op dit weblog; http://mbwquilts.blogspot.nl/ zijn heel veel quilts te zien, Marjo is al 15 jaar bezig met quilten en heeft hele mooie exemplaren gemaakt. Ook is ze aan het opruimen, hele mooie boeken heeft ze te koop voor hele mooie prijzen, echt een aanrader!

Lieve groet van mij!


zondag 20 januari 2013

Winter...


Waarschijnlijk ben ik één van de weinige nederlanders die niet zoveel met de winter heeft en al helemaal niet met schaatsen, het kan mij niet bekoren, die ijzige kou, sneeuw, gladde wegen.

Mocht de elfstendtocht er komen, prachtig, ik gun het iedereen, maar ik blijf lekker bij de kachel en geniet wel voor de tv, met een kom warme chocolademelk en een heerlijk warm quilt om me heen.

Ik kwam via via op onderstaande weblog terecht;
http://www.dequilthoeve.blogspot.nl/2013/01/sneeuw-give-away.html
 
Zijn het geen prachtig warme tinten? Ze doen me aan het voorjaar denken, 
de lente, de zomer, heerlijk!

Graag maak ik er hier een melding van want dan mag ik meedingen voor twee kansen, daar wordt je toch helemaal warm van? Bedankt Ingrid en Wendy!

Lieve groet van mij!

woensdag 16 januari 2013

Telefoonhoesje?

Onze grote nicht werd afgelopen maandag 23 jaar! Ze is een fan van de pinguin, tja dan is het niet zo moeilijk om iets voor haar te maken....
Een telefoonhoesje, 
een paspoorthoesje, 
een geldhoesje, 
een kleine dingen hoesje 
een 'vul maar in' hoesje
enz. 

Net onder het nekje zit een stukje klittenband.

Lieve groet van mij!

donderdag 10 januari 2013

Vervolg kerstswap...

Mijn kerstswap heeft nog een vervolg gehad;
kerstswap_van_ida.j…
Dit was de eerste swap, vóór de kerst...
3koningen.jpg
En dit was de tweede swap, net als in het echte kerstverhaal, ná de kerst...
Marja (http://www.indemolshoop.nl/) was er blij verrast mee.

Lieve groet van mij!

dinsdag 1 januari 2013

Gelukkig Nieuwjaar!

Voor iedere bezoeker, volger, lezer, stille kijker, kijker van mijn weblog:

 *Een heel gelukkig Nieuwjaar!* 

Met veel plezier plaats ik de berichtjes van mijn creaties vilt en quilt, mijn werk en alledaagse dingen en met veel plezier hoop ik in 2013 verder te gaan.

  • Nieuwjaarsnacht rein en klaar, beduidt een vruchtbaar jaar.
  • Met Nieuwjaar lengt de dag zolang het haantje kraaien mag.
  • Nieuwjaarsnacht schoon/rein en klaar beduidt een vruchtbaar jaar.
  • Schijnt de zon op dag van Nieuwjaar, dan wordt het een goed appeljaar.

 Lieve groet van mij!