Volgers

woensdag 20 november 2013

Vereniging Creatief

Afgelopen maandagmiddag was het weer zover, vereniging creatief ging weer creatief aan de gang met de adventsboomkalender!
 Eerst koffie/thee drinken en dan komen de spullen op tafel.......gezellig!
 De vereniging creatief bestaat uit, 8 leden: één heer en 7 dames, daarnaast zijn er vier vrijwilligers: één heer en drie dames, die ons helpen op deze middagen nu we aan de adventsboom werken. En ik? Ik huppel daar wat tussendoor ;-)
De afbeeldingen zijn geknipt en nu gaan we de details van de figuren borduren, het plakken met dubbelzijdig plakband is een succes, ik kreeg de tip (nog bedankt!) dat er speciale lijm voor vilt in de handel is, maar het vilt was inmiddels al vastgeplakt en werkt ook prima dus heb ik het maar zo gelaten.
Cijfers en sterren zijn geknipt...
 De lintjes worden op maat geknipt, tja en dan worden we wel heel nieuwsgierig hoe het er uit gaat zien. Even "proef hangen", het zijn er maar twee, maar o, wat zijn we er trots op, en het staat zo ontzettend mooi op die groene boom.

Het is een prachtig project om met ouderen te maken, echt een aanrader! 

Dit komt mede door de vrijwilligers die ook enthousiast meewerken. Eén van de vrijwilligsters heeft 7 ornamenten mee naar huis genomen om ze alvast te festonneren, want 1 december schiet al op vanmiddag lagen ze al kant en klaar op mijn bureau.

Ook de ouderen beleven er plezier aan, de dames werken er graag aan mee door de rondjes vast te festonneren, "wel met dezelfde kleur hoor Ida, want dan heb je een mooi geheel" De ene heer in ons midden, heeft veel geknipt en laat het naaiwerk aan de dames over, maar ziet het wel zitten om straks iedere dag, de cijfers om te draaien. Eén van de dames heeft ook 8 ornamenten mee naar huis genomen om ze thuis verder af te maken. Ik heb de rest mee en heb goede hoop dat we het gaan redden voor 1 december.

Afgelopen maandag was één van de dames niet aanwezig, ze voelde zich niet lekker en bleef liever thuis, een kwartier voordat we stopten, kwam mevrouw nog even langs. 
"Ik was toch even nieuwsgierig hoever jullie nu zijn met de adventsboom" 
Leuk he?

Wordt vervolgd....

Lieve groet van mij!
7 opmerkingen:

Marie-Jeanne zei

Het ziet er heel gezellig en tof uit! Leuk.
Gr, M-J.

Gera zei

Geweldig Ida!!

Wat mooi zo'n gezamenlijk project!!

Groetjes, Gera

Mirjam zei

Leuk Ida

Knutselpret zei

ja dat wordt echt mooi !!!!

Chris zei

Hartstikke leuk. En de dames zullen best blij zijn met die ene heer. En andersom....?
Best een secuur werkje, dat knippen en naaien. Ziet er allemaal ontzettend leuk en gezellig uit. Heerlijk werk heb jij!!

Greet zei

Dag Ida,

Dat ziet er gezellig uit.
Ook de boot van Sinterklaas bij de ingang van de Schauw is prachtig.
groetjes Greet

Barbara zei

Wat een leuk project! Mooi geworden! Lieve groetjes, Barbara