Volgers

maandag 29 april 2013

Alles oranje...

Alles oranje:
Ons eerste kuiken is uit het nest gevlogen, of zoals op deze super leuke kaart te zien, hij gaat zwemmen in zijn eigen kom. Ben trots op onze knul, al moet ik wel wennen dat hij weg is, ik dek de tafel nog steeds voor vijf personen.
 Vorige week woensdag 24 april, kregen mijn collega's en ik bezoek van onze burgemeester, we kregen een oranjestrik aangeboden, alle bewoners en personeel kwamen in de grote zaal koffie drinken en zoals het bij een feest hoort; 
iets lekkers bij de koffie.

De burgemeester heeft van het Nationaal Comité Inhuldiging de mogelijkheid gekregen om maximaal vijf van de meest bijzondere initiatieven in zijn gemeente te belonen.  Daarvoor is een oranje strik in het leven geroepen. Deze oranje strik geldt als officiële erkenning voor feestelijke activiteiten die overal in het land worden voorbereid en voor mensen en organisaties die het Comité daarbij steunen.
Als een activiteit origineel, positief en authentiek is, komt het in aanmerking voor zo’n erkenning. Verder wordt gekeken of de activiteit aansprekend is voor een groot publiek en binnen het thema ‘Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze Koning’ past.

 Mijn droom voor ons land is; Dat activiteiten voor ouderen vrij toegankelijk zijn en dat daar geen financiële bijdrage voor wordt gevraagd.

Ik had in mijn brief geschreven dat ik mij bewust ben dat wij niet voor een groot publiek iets organiseren, maar dat het wel groots is voor het publiek dat bij ons komt.

Supertrots ben ik op onze oranjestrik, deze mogen we gebruiken in o.a. ons huisblad en op de affiches die we maken. Het is een blijk van waardering die we goed kunnen gebruiken in deze tijd van bezuinigingen waar ook wij als activiteitenbegeleidsters niet aan ontkomen.
 Deze mooie bloementaart is gemaakt door iemand uit het bestuur van het inloophuis in ons dorp. Het staat super gezellig op tafel te pronken.
 Ik ben er betrokken als vrijwilligerscoördinator en organiseer
(hoe kan het ook anders ;-) de activiteiten.
Afgelopen zaterdagmiddag hebben we een workshop harten broche gemaakt voor koninginnedag. Een collega van mij http://mirjamshoekje.blogspot.nl/ heeft kroontjes gehaakt en deze hebben we goed kunnen verkopen.
 
Ik had een kroon uit paterno plaat geknipt en daarmee hebben we de pannenkoeken 'bekroond'
 Deze kronen staan te 'pronken' in de kast van het inloophuis en krijgen veel bewondering.
 En dan als klap op de vuurpijl, de pompoenkoets! Drie muizen trekken de koets,
 Een muisje kijkt mee vanuit het raam,
 De baby muisjes zitten veilig in de kroon.
 Hij staat nu in het halletje op mijn werk.

Voor iedereen een hele fijne K(r)oningsdag toegewenst!
Lieve groet van mij!

3 opmerkingen:

Mirjam zei

Wat is je pompoenkoets mooi geworden.
Vreemd he, als er 1 de deur uit is/gaat.
Groetjes Mirjam

Knutselpret zei

Wat is ie leuk geworden nu nog gauw uploaden in het pph.
Leuke dingen gemaakt in het inloop huis.
fijne dag vandaag
Groet Albèrtje

J@nnie zei

Wat een prachtig bericht heb je geplaatst. Vooral die droom van jou vind ik super en spreekt mij erg aan!!

Groetjes Jannie