Volgers

maandag 24 september 2012

Daar ben ik weer......

Wat vliegt de tijd, ik heb niet stil gezeten hoor! Kijk maar even mee;
Het is hier herfst geworden, dat betekent, gordijnen dicht, kachel aan, warme chocomelk en handwerken! Ik wordt daar heel gelukkig van.....
Met een lieve HD Vriendin heb ik een avondje in Harderwijk gezeten, het was een open avond voor de volksuniversiteit, we mochten mensen enthousiast maken en hopen dat ze zich opgeven voor de quiltlessen in de quilkelder http://www.quiltkelder.nl/

Aan ons enthousiasme lag het echt niet, maar er kwamen maar vier mensen aan de kraam, waarvan er één zei, "ik zal erover na denken" haha

Ik wil het graag even met jullie over UFO's hebben, dit betekent UnFinished Object; een quiltproject dat je gestart bent maar nog nooit afgemaakt hebt.
De meesten praten erover alsof het erg is dat er nog zoveel werk ligt.
Maar....ik geniet er eerlijk gezegd heel erg van, steeds heb ik iets anders om aan te werken en alles is voor mij weer even mooi;

Zoals deze tafelloper, ik ben hem aan het doorpitten, hier is het goed te zien doordat de kleurlijn er nog op zit het wordt een hele mooie ster.

En deze tulpenquilt, een project van Maaike Bakker gemaakt met mijn HDvriendinnen, ik had er een smalle blauwe rand om heen maar heb deze er af gehaald omdat ik een brede rand mooier vindt.

En nu heb ik deze kleur stof gekocht, geel met oranje streepje, komt zoveel mooier uit als rand.
Quiltles 4 is weer begonnen, het kompas is weer tevoorschijn gehaald, ik ben de vliegende gansjes voor de rand aan het maken

Dit pakketje had ik gewonnen bij Anja http://anjaisweerbezig.blogspot.nl/ leuke weblog, deze stofjes passen heel goed bij de stofjes die ik laatst in Spakenburg heb gekocht, ik heb plannen om er een Sun Bonnet Seu quiltje van te maken, zoveel mooie patroontjes te vinden op Internet....

Bij ons op het werk is een handwerkgroep, deze dames maken zoveel moois. Vrijwilligsters helpen daarbij en heel vaak wordt er wol, borduurgaren en stofjes enz. afgegeven bij de receptie voor de handwerkgroep. Nu is het werken met wol, haakgaren en borduurgaren heel erg favoriet en wordt er weinig met stof gewerkt. Zo lief dat ze de stofjes dan afstaan aan een quiltster die overal wat in ziet. het zijn hele mooie stofjes met streepjes en blokjes, ik zie er alweer een mooi sterrrenquilt in.


En dit is dan een afgemaakte UFO, jaja, er komt toch regelmatig ook nog weleens wat af hoor, 10 x Bellefleur.

Bellefleur is gemaakt van mooi sprookjesvilt, het zijn hele mooie sprekende kleuren, zo vrolijk alle tien aan een takje, het zijn de bellen van een fuchsia plant

En dan staat er iemand voor je deur met een doos vol prachtige tijdschriften o.a. quiltnieuws, quiltmaker, quilts. burda, quilt en zo, en nog veel meer patronen enz. Gekregen van een hele lieve mevrouw, Dankjewel Jansje! Weer zoveel moois om te gaan maken, om te bekijken, om van te genieten.

Zo zien jullie maar een UFO hoeft niet erg te zijn, het is voor mij steeds weer opnieuw genieten van wat er nog ligt en wat er ooit nog eens af zal komen zo leuk!
En dan heb ik het nog niet eens gehad over mijn landleven quilt, de SBS blokken, het quiltje voor overleden baby's, de boerenzakdoeken, de viltblokjes voor ieder seizoen, het herfstquiltje, dat bijna af is.....


Echt waar, mijn hobby is puur genieten!

Lieve groet van mij!

maandag 10 september 2012

Blij...

Ik ben blij met heel veel dingen, maar vooral met mijn HD vriendinnen.

De afgelopen week hadden we weer een gezellige ontmoeting, trots als ik was liet ik mijn quilthuisje met quiltje aan hun zien, Iedereen heel enthousiast en toen kwam het, "maar ida, mag ik misschien iets kritisch zeggen wat ik positief bedoel?"
 "Tuurlijk meid, zeg het maar"
"Nou, dat quilthuisje is heel erg leuk, en je quiltje ook, maar het staat zo ielig, is het niet leuk als je er wat meer opvulling aan geeft?"
 Oke, daar kan ik wel iets mee, zoiets als dit?
Bij binnenkomst in de bijkeuken staat het quilthuisje nu prachtig te pronken in de vensterbank, compleet met allerlei herfstattributen.
Bedankt Deern's (speciaal Jeannette ;-))))

En nog iets waar ik heel erg blij mee ben, ik heb een give away gewonnen bij
5 prachtige lapjes stof in super mooie kleuren.
 En ik heb al gelijk een idee wat ik er mee ga doen, daarover later meer.

Lieve groet van mij!zaterdag 1 september 2012

Voorbij...!

De vakantie zit er weer op. Maandag gaan we weer aan het werk.
 Aan creatief op handwerk gebied heb ik helemaal niets gepresteerd, ben wel anders creatief bezig geweest;
We zijn samen op vakantie geweest naar Zakynthos, een prachtig eiland bij Griekenland
 En dit was ons uitzicht vanaf balkon, met 30 graden en een heerlijk zeebriesje dan ga je toch niet zitten handwerken?

We hebben genoten, maar hoe leuk het ook allemaal was, thuiskomen is ook zo heerlijk. We hadden daarna nog twee weken vrij en hebben ons in nederland ook heerlijk vermaakt, een dagje in Appeltern geweest, cadeautje van Groei en Bloei, als je lid bent mag je gratis naar binnen.
 Dit is nog maar een klein stukje van de 22 hectare
Prachtige planten en struiken, zoveel te zien, we hebben ons daar een hele dag vermaakt.
Een dag, lekker fietsen en uitkomen op die grote stille heide, nou ja...stil?

Deze kudde schapen had behoorlijk wat lawaai
 En snel dat ze zijn, ze roken de stal denk ik...
Een prachtig betegeld bankje compleet met schapen en hei
De hei stond volop in de bloei en je rook de honing, heerlijk!
Afgelopen woensdag nog een fietstocht door ons mooie waterland, met prachtige plaatsen zoals blokzijl, dwarsgracht, giethoorn enz. enz.

Het was er zo mooi, dat ik vergeten ben om meer foto's te maken.

Griekenland was prachtig en we hebben genoten van de warmte en het samenzijn. Maar als het in Nederland mooi weer is dan valt er ook nog zoveel te ontdekken hier, zoveel mooie fietspaden, zoveel groen, zoveel water, zoveel moois!

Een vriend van ons is goed in timmerwerk, ik had een tijdschrift waar het patroon van dit quilthuisje in stond en hij wilde hem wel voor me maken, afgelopen zondag kwamen ze het brengen, ben er heel blij mee en gelijk begon de creatievegeest weer in me op te bloeien.
Daarom vandaag dit miniquiltje gemaakt, en nu hangt het te pronken in het quilthuisje
 Het is alweer 1 september
 Deze week verwend met twee bossen zonnebloemen, zo prachtig mooi!

Nog even genieten van het weekend en dan gaan we weer over tot de gang van het dagelijkse leven, bij hart van nederland hoorde ik net dat volgens de kalender vandaag officieel de herfst begint. Ik hoop op een mooie nazomer, kunnen we nog eens lekker gaan fietsen.

Lieve goet van mij!