Volgers

vrijdag 25 mei 2012

Morgen!

Morgen is het dan zover, morgen hoop ik mijn 50ste verjaardag vieren.
Dit prachtige Sarah quiltje kreeg ik van mijn vriendin, we kennen elkaar al vanaf de huishoudschool, 38 jaar geleden kwamen ze bij ons in de stad te wonen en de directrice vroeg of ik kennis met haar wilde maken en haar begeleiden naar school. We zijn nog steeds goed bevriend, ook de mannen kunnen goed met elkaar.


50 jaar, het maakt me een beetje weemoedig en gelijk stemt het me dankbaar.

Weemoedig omdat ik bij de overgang van 49 naar 50 toch wel even moet slikken, ik hoor niet meer bij de jongsten. Dankbaar omdat ik in goede gezondheid deze leeftijd mag bereiken, ik prijs me gelukkig met een goed huwelijk, een lieve man en we hebben samen drie kinderen mogen krijgen, twee jongens en een meisje, alle drie gezond.

Er is een lied dat steeds in mij opkomt;
Tel uw zegeningen, tel ze één voor één,
tel ze alle en vergeet er geen.
Tel ze alle, noem ze één voor één,
en ge ziet Gods liefde dan door alles heen
Allemaal een fijn pinksterweekend gewenst en lieve groet van mij!

 

zondag 20 mei 2012

Gisteren....

Toch zo'n bijzondere dag meegemaakt gisteren. Op zaterdag 26 mei a.s. hoop ik 50 jaar te worden, manlief en kinderen besloten dit een week eerder te vieren, deels omdat mijn verjaardag in het pinksterweekend valt en deels omdat het een verrassing voor mij moest zijn. Nou dat ze me verrast hebben is wel zeker.
Wie rekent er nu op deze dame terwijl je nog niet jarig bent?
Daar komt de hele buurt aanlopen, met een blik op Sarah die pontificaal
naast de oprit staat te pronken.
50 kaarsjes inéén keer uitblazen lukte niet, er bleef er nog één branden,
maar dit klopte ook tenslotte ben ik nog een week 49 jaar ;-))))

s'Middags hebben manlief en ik samen een heerlijke fietstocht gemaakt, het was prachtig weer, de zon scheen en er was een heerlijke temperatuur.

Tegen 17.00u waren we thuis en onze drie kinderen ook, maar één voor één vertrokken ze weer en manlief kreeg steeds telefoontjes waarbij hij weg liep. Als ik er naar vroeg was het steevast, dat weet ik niet.

Wanneer ik dit de hele dag hoor bij alles waar ik naar vraag dan wordt ik daar wel  kribbig van. Er gebeurt van alles maar het is heel geheimzinnig, dat er iets zou gaan gebeuren was mij inmiddels wel duidelijk maar wat, daar had ik totaal geen grip op.
En voor iemand, zoals ik, die graag dit soort dingen organiseert is het heel moeilijk om
dit over je heen te laten komen.

Maar uiteindelijk kwam het toch wel goed! Rond 19.45u was er weer een telefoontje waarna mijn man zei, kom we stappen in de auto. Ik heb toen maar niet gevraagd waar we heen gingen want het antwoord wist ik inmiddels wel haha.

Na een kort ritje kwam Sarah pop weer te voorschijn, ze stond nu op een andere locatie te pronken, met nog heel veel andere mensen om haar heen.
Ik herkende meteen mijn moeder, de rest van de familie, mijn lieve HD vriendinnen, collega's, vrienden, neefjes, nichtjes.

En "IEDEREEN" wist het al heel lang van te voren dat op 19 mei het feestje van Sarah Ida werd gevierd. Het is me totaal niet opgevallen, meestal ontdek je wel eens iets, door opmerkingen of versprekingen maar werkelijk niets van dat alles heb ik gemerkt.
Ik ben enorm verwend met lieve woorden, liederen en hele mooie cadeau's, de hele dag ben ik nog steeds aan het verwerken wat me gisteren is overkomen.

Op de uitnodiging hebben ze gevraagd of iedereen een lapje stof van 50 bij 50 cm. mee wilde nemen waar de lievelingskleur van Ida in zat verwerkt. Mijn lievelingskleur is blauw en ziehier wat een rijkdom;
En echt waar (lieve schoonzus) ik kan hier heel erg gelukkig van worden....;-)
Linksonderin liggen 11 pakketjes stof die hier bij de plaatselijke quiltwinkel gekocht zijn, ze hebben goede zaken gedaan, want ik heb ook nog twee waardebonnen liggen ter waarde van 20 euro p.st. om in de quiltwinkel te besteden, kan m'n geluk niet op.
Ook een mooie aanwinst zijn de twee boerenzakdoeken die in het midden liggen, boerenblauw/wit en boerenrood/blauw met roosjes, zo ontzettend mooi.

Mijn man, twee zoons en dochter hebben alles voorbereid tot in de puntjes, de dag en avond zijn voor mij afgesloten met een gouden randje, ik koester de herinneringen aan dit initiatief en prijs me gelukkig met mijn gezin en alle dierbaren om mij heen.

Nog een weekje oudjaar vieren, de 26ste komt mijn moeder gezellig een weekendje op bezoek en kunnen we de foto's bekijken en het er nog eens over hebben.

Lieve groet van mij!woensdag 16 mei 2012

Twee schapen...

De twee schapen van het landleven quilt zijn inmiddels ook af;
Afgelopen zondag was het moederdag, met de creatieve middag op mijn werk hebben we dit theepotje gemaakt, het patroon is te vinden op de site van Wims fröbel paginas; http://www.knutselidee.nl/moeder/theepotje.htm

Twee theezakjes erbij,
De bloemen hebben de bewoners zelf geknipt en geplakt, nog een leuk tekenwerkje er op en voilá!
En.......wat denken jullie dat dit moet voorstellen?

Fijn (lang) weekend gewenst!

Lieve groet van mij!

maandag 7 mei 2012

Eén zwaluw maakt nog geen zomer!

De zwaluw is ook af, inmiddels is het zijn derde kopje al, wat een priegelwerk zeg...
En één schaap is af, er komt er nog één bij, ik heb hem zwarte poten, zwarte staart en een zwart oor gegeven, het schaap met de zwarte poten...
Dit zijn de blokken tot nu toe...
Dit moet uiteindelijk het resultaat gaan worden...

Lieve groet van mij!